Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Diskuze ohledně týmové režie odsunuta na VC Koreje

Diskuze ohledně týmové režie odsunuta na VC Koreje

Řeč by mohla opět přijít i na pravidla ohledně safety caru.

Setkání představitelů Formule 1, na kterém by se měla prodiskutovat budoucnost týmové režie, bylo přesunuto z původně plánovaného Singapuru až na závodní víkend Velké ceny Koreje.

Světová rada motorsportu při zářijovém mimořádném zasedání ohledně užití týmové režie týmem Ferrari při letošní Velké ceně Německa doporučila přehodnotit budoucnost tohoto pravidla Sportovní pracovní skupinou FIA.

Ředitel závodů Charlie Whiting se původně měl v Singapuru setkat se šéfy týmů, aby záležitost projednali, jednání však bylo odloženo.

"Odsunuli jsme to do Koreje," potvrdil Whiting. Přičemž stále není úplně jasné, zda se historicky první Velká cena Koreje vůbec odjede (závěrečná inspekce FIA byla opět odložena - až na 11.října).

"Idea je nalézt řešení, které bude nejprospěšnější a nejtransparentnější," řekl nedávno na adresu týmové režie prezident FIA Jean Todt.

Další pravidlo, na které by mohla dojít řeč, se opět týká safety caru, poté co při Velké ceně Singapuru vozy o kolo zpět výrazně ovlivnily průběh restartu.

Ještě nedávno platilo, že vozy o kolo zpět směly před restartem předjet zpomalovací vůz, od této praxe se však upustilo, neboť údajně zabrala příliš mnoho času.

Pilot Virginu Lucas di Grassi se nechal slyšet, že by mělo být pravidlo opět zavedeno.

"Souhlasím," řekl i jeho kolega Timo Glock. "Nerozumím tomu, proč jsme nebyli puštěni. Pak by nebyl poškozen závod na špici a i my bychom mohli pokračovat v našich závodech."