Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Korejský okruh do zítřka prodělá několik změn

Korejský okruh do zítřka prodělá několik změn

Jezdci si při setkání s FIA stěžovali na několik míst.

Pořadatelé Velké ceny Koreje se po pátečních trénincích znovu vrhli na trať a před zítřejšími jízdami provedou na okruhu v Jeongamu několik úprav.

Jezdci si totiž na setkání s Charliem Whitingem, ředitelem závodů FIA, stěžovali na některá místa. Jednalo se zejména o zatáčky číslo 16 a 18 a nájezd do boxů.

V šestnáctné zatáčce totiž jejich vozy často škrtaly podlahou o asfalt, obrubník v tomto místě je totiž posazen níž než trať. Pořadatelé proto tento obrubník zvýší. To zároveň zamezí přílišnému zkracování tratě v tomto úseku.

Změn se dočká také zeď u této zatáčky, která se blíží až na okraj dráhy. Nyní bude posunuta dál, aby šla rovnoběžně s tratí.

Přepracován bude obrubník na vrcholu osmnácté zatáčky, přes který jezdci ve volných trénincích hojně jezdili, čímž na trať nanášeli spoustu nečistot a kamínků. Tento obrubník bude nyní snížen pod úrovně trati, aby přes něj piloti nejezdili.

Tím pádem se zpomalí také průjezd sedmnáctou zatáčkou, což zároveň přispěje i bezpečnosti vjezdu do boxů. I ten se má ale dočkat úprav.

Pořadatelé se přes noc vrhnou také na čištění tratě. Jedním z dnešních hlavních problémů totiž byly velice špinavá trať a únikové zóny.

I přes tyto stížnosti se ale jezdcům obecně nový okruh líbí.