Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Korejská premiéra byla velkým úspěchem, shodují se týmy

Korejská premiéra byla velkým úspěchem, shodují se týmy

Okruh a zázemí však ještě potřebují spoustu práce.

Formule 1 odjíždí z premiérové Velké ceny Koreje pozitivně naladěna. Přestože okruh při prvním místním závodě zdaleka nebyl kompletní, týmy i jezdci si uplynulý víkend pochvalují.

Navzdory dlouhým obavám o to, zda se vůbec pojede, zatím pokulhávající infrastruktuře a deštěm ovlivněnému a velice protaženému závodu jsou lidé z Formule 1 příjemně překvapeni tím, jak se vše vyvinulo.

Šéf týmu Mercedes Ross Brawn řekl: "Myslím, že kvůli divákům je škoda, že pršelo, ačkoliv to v mnoha ohledech přineslo velká dramata. Já bych ale řekl, že to byl ohromný úspěch. Přišla spousta lidí a tohle je skvělý okruh, který sice potřebuje doladit, ale pro nás je to dobrá destinace."

Martin Whitmarsh, šéf stáje McLaren, dodal: "Myslím, že to měli dodělat, ale okruh není tak špatný. Nemyslím si, že jsme z něj viděli to nejlepší.

Vjezd do boxů a výjezd z nich se pro příští rok nejspíš změní a představoval bych si také změnu některých obrubníků, ale myslím, že tohle bude docela slušný závodní okruh."

Korejští pořadatelé se o víkendu omlouvali za dětské problémy, se kterými se týmy na okruhu setkaly, a už slíbili výrazné zlepšení infrastruktury pro následující ročník, což bude mimo jiné znamenat například výstavbu hotelů pro členy týmů Formule 1. Změnami projde také okruh, slíbeny už byly úpravy vjezdu a výjezdu u boxové uličky.

Okruh se ale líbí jezdcům. Lewis Hamilton za všechny řekl: "Myslím, že odvedli skvělou práci a na první velkou cenu to byl fantastický výkon. Závod odstartovali možná až trochu moc pozdě, ale podmínky se za tu hodinu moc nezměnily.

Mám rád tento okruh. Je to fantastický okruh a zřídka kdy se stává, že máme nový okruh, který se líbí všem jezdcům. Bylo skvělé vidět tady v Koreji tolik fanoušků a opravdu skvělé vidět tribuny zaplněné. Už se těším, až tu všechny zase uvidím."