Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Pole position je pro Williams skvělým impulsem, říká Head

Pole position je pro Williams skvělým impulsem, říká Head

Hülkenberg po pěti letech vrátil tým do čela startovního roštu.

Šéfinženýr Williamsu Patrick Head řekl, že první pole position po více než pěti letech je pro tým z Grove skvělým impulsem na cestě zpět na špici startovního pole ve Formuli 1.

Nováček Nico Hülkenberg se ve zmoklé kvalifikaci nejlépe vypořádal se schnoucí tratí a jízdou na hladkých pneumatikách a rozdílem více než jedné sekundy na Interlagosu porazil veškerou konkurenci.

To pro Williams znamená první pole position od Velké ceny Evropy 2005, kdy se do čela startovního roštu postavil Nick Heidfeld.

"V sobotu se nestříká šampaňským, ale pro tým je to fantastické," řekl Head v rozhovoru pro BBC.

"Všichni v továrně a tady dřou, aby se pokusili dostat Williams zpátky do pozice týmu na špici startovního pole a tohle je pro ně skvělý impuls."

Head také prozradil, že Hülkenberg nejprve nechtěl přezout na hladké pneumatiky, nevěřil totiž, že trať už je dostatečně suchá. Přesvědčila ho ale volba jeho velezkušeného týmového kolegy Rubense Barrichella.

"Rubens přezul na suché jako první, Rubens má s volbou pneumatik velké zkušenosti," řekl Head.

"Nico myslel, že to na suché nebylo, ale jeho závodní inženýr Tom McCulloch mu řekl, že Rubens na suché jde, Nico ho následoval, šel do toho a opravdu se mu to povedlo. Je to fantastické."