Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Personální změny ve Williamsu?

Personální změny ve Williamsu?

Patrick Head se stáhne z pozice technického ředitele.

Má se za to, že v technickém oddělení stáje Williams dojde v dohledné době ke změně odpovědností. Tým vstupoval do letošní sezóny s velkými očekáváními. Namísto toho, aby Juan Pablo Montoya a Ralf Schumacher poráželi Ferrari, musí teď o místo mezi nejlepšími bojovat ze všech sil.
 
Největší změna by se měla týkat současného technického ředitele Patricka Heada. Head je současně spolumajitelem stáje.
 
"Nemyslím si, že by to, čemu se budu nově věnovat, bylo méně důležité. Usilujeme však o interní reorganizaci," uvedl Head po skončení Grand Prix Monaka.
 
Williams v Monte Carlu získal díky Montoyovi pouhých pět bodů.
 
"Bude to znamenat jistou změnu odpovědností. Očekávám, že budu pracovat neméně usilovně, ne-li ještě více, avšak na něčem jiném."
 
Navzdory tomu, že se revoluční konstrukce FW26 zdála zpočátku velkým krokem vpřed, se očekávání do ní vkládaná příliš nenaplňují. Williams se dokonce dostal pod tlak ze strany týmů, které v uplynulých letech porážel.
 
Ani minulý rok nezaznamenal tým příliš dobrý start do sezóny. Sportovní ředitel BMW Gerhard Berger se tehdy dokonce nechal slyšet, že BMW bude buď stavět vlastní monopost, nebo si najde nového partnera. Ve druhé polovině sezóny však Williams vstal z mrtvých a do poslední chvíle bojoval s Ferrari o titul. Head popírá, že by snad nadcházející změny měly co dělat s tlakem ze strany BMW.
 
"Přerozdělení odpovědností je výsledkem mého rozhodnutí před šesti týdny, které jsem učinil na základě výsledků vstupu do sezóny. Chtěli jsme být letos konkurenceschopní a nejsme. Myslíme si, že potřebujeme tým trochu restrukturalizovat a přerozdělit odpovědnosti."