Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vietnam velkou cenu Formule 1 nechystá

Vietnam velkou cenu Formule 1 nechystá

Návštěva okruhového poradce Hanse Geista byla čistě informační.

Spekulace o tom, že by se jedna z velkých cen Formule 1 mohla jet také ve Vietnamu, se nevyplní. Okruhový poradce Hans Geist, který byl ve Vietnamu na jednání, popřel, že by země chystala plány na uskutečnění závodu.

Dvaapadesátiletý Rakušan, bývalý generální ředitel okruhů A1 Ring a Sakhir, nedávno Vietnam navštívil. Sám ale tvrdí, že jeho cesta měla čistě informační záměr.

Některé zprávy hovořily o tom, že by měl poblíž zálivu Nha Trang vyrůst nový závodní okruh. To ale Geist popřel, jeho cesta prý nebyla prvním krokem k posílení zájmu o Formuli 1 ve Vietnamu.

"Mým úkolem je obvykle informovat zájemce o Formuli 1 a o tom, co to obnáší, postavit závodní trať podle standardů FIA a uspořádat velkou cenu," řekl Geist.

"Řekl bych, že ze všech mých informačních schůzek se asi jen 10% vyvine ve vážný koncept. Má práce ve Vietnamu byla čistě informační."

Geist se vyjádřil také k hrozbě zpoždění stavby okruhu pro Velkou cenu Ruska. Kvůli ekonomické krizi se má totiž jeho budování protáhnout. Geist ale ujišťuje, že okruh bude hotový do roku 2012.

"Trať je z poloviny hotová, řekl bych, že otevření můžeme očekávat v roce 2012. Do té doby budu Rusům pomáhat."

V tomto týdnu se vyrojily také spekulace o nové velké ceně na Ukrajině, Geist však tvrdí, že o žádných plánech v této zemi neví. Potvrdil naopak zájem v Bulharsku, Rumunsku, Jižní Africe, Argentině a také v nové čínské lokalitě poblíž Šanghaje.