Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Formule 1 v HD se blíží, do Německa dorazí už letos

Formule 1 v HD se blíží, do Německa dorazí už letos

Očekávané prohlášení FOM by mělo odhalit konkrétní plány.

Formule 1 by se už letos měla poprvé vysílat v rozlišení High Definition. Televizní stanice Sky Germany totiž oznámila, že má letos v plánu vysílat Formuli 1 ve formátu "Native HD".

Týmy Formule 1 se nedávno shodly na tom, že Formule 1 by už letos měla být vysílána v HD rozlišení a dokonce už objednaly potřebné vybavení.

Plány na přechod k HD však zatím nepotvrdil Bernie Ecclestone, vlastník práv na Formuli 1, ale vzhledem k tomu, že Sky Germany už o HD mluví ve svých oficiálních plánech, dá se očekávat, že tak učinila na základě ujištění od společnosti Formula One Management.

Brian Sullivan, výkonný ředitel Sky Germany, řekl: "Vysílání Formule 1 ve skutečném HD rozlišení je něčím, co miliony fanoušků závodů z Německa, Rakouska a Švýcarska, touží."

Řada televizních společností už Formuli 1 vysílá na svých HD kanálech, vždy se však jedná o zvětšenou verzi standardního rozlišení (Standard Definition).

Bernie Ecclestone již několikrát prohlásil, že k přechodu na HD rozlišení nedojde, dokud na to televizní společnosti a diváci nebudou připraveni.

Loni řekl: "Televizním společnostem jsem řekl, získáte více diváků, bude Formuli 1 sledovat více lidí, protože je v HD, nebo ji bude sledovat méně lidí, protože není? Tohle opravdu musejí prověřit a zjistit, kdo má správnou televizi.

Nemyslím si, že si průměrná veřejnost uvědomuje, že nejde jen o televizi, musí mít také něco, čím to (HD signál - pozn. redakce) přijmou. Je to jako vyrábět barevný signál, když mají lidé pouze černobílé sety."