Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Williams představil v Caracasu nového sponzora

Williams představil v Caracasu nového sponzora

Díky Pastoru Maldonadovi tým podpoří venezuelský gigant PDVSA.

Pastor Maldonado dnes potěšil domácí fanoušky, když se v ulicích Caracasu proháněl s loňským vozem týmu Williams. Ten při této příležitosti veřejnosti představil svého nového sponzora, venezuelskou energetickou společnost Petroleos de Venezuela S.A (PDVSA).

Maldonado objel několik kol na dočasně postaveném okruhu, vedoucím také kolem známého památníku Paseo de los Proceres. Trať přitom obklopovalo přibližně 20 000 diváků, mezi nimi také venezuelský prezident Hugo Chavez.

Ke své jízdě s modelem FW32 Maldonado řekl: "Bylo neuvěřitelné sdílet tento zážitek se svými krajany. Množství lidí, kteří se přišli podívat, bylo zkrátka úžasné."

Williams hned po jízdách učinil veřejné prohlášení, ve kterém oznámil podepsání smlouvy se společností PDVSA. Loga venezuelské národní energetické společnosti se tak objeví na vozech týmu a kombinézách jezdců.

Šéf týmu Frank Williams sdělil: "Jsme velice vděční společnosti PDVSA za to, že se přidala k našemu týmu. Je podstatným partnerem a může významně změnit naši bojeschopnost."