Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Bývalý šéf VC Koreje chce bojovat proti svému propuštění

Bývalý šéf VC Koreje chce bojovat proti svému propuštění

Jednání, které o jeho vyhazovu rozhodlo, prý neprobíhalo správně.

Jung Čo Čung, bývalý pořadatel Velké ceny Koreje, chce podniknout právní kroky proti své propuštění z představenstva společnosti, která závod organizuje. Proces, který mu předcházel, prý totiž neprobíhal tak, jak měl.

Navzdory tomu, že pomohl překonat zdržení, která korejské pořadatele při přípravě velké ceny Formule 1 postihla, a zároveň získat ocenění za nejlepší pořadatelství loňské sezóně, byl Čung minulý týden ze společnosti KAVO propuštěn.

Ani jedna strana se k ukončení spolupráce oficiálně nevyjdářila, určitý zdroj však naznačil, že celá záležitost by měla být předána k soudu.

"S procedurou (jednání představenstva) bylo něco špatně a budou podniknuty kroky, které by se to měly pokusit napravit skrze řádné postupy," uvedl zdroj.

Společnost KAVO na Čungovo místo dosadila Parka Won-Hwu, bývalého jihokorejského velvyslance pro Švýcarsko.

Zprávy o Čungovi, který je blízkým spojencem Bernieho Ecclestonea, přicházejí pouze týdny po tom, co vyjádřil svou jistotu nad budoucností závodu.

V rozhovoru pro Autosport Čung v prosinci řekl: "Centrální vláda si neuvědomovala, jak velká Formule 1 je, ale nyní si to uvědomila, a národní shromáždění už schválilo významnou finanční podporu pro příští rok.

Také místní vláda si uvědomila, že je to dobré pro ekonomiku, takže v příštím roce bude místní i centrální vláda do projektu více zapojená, co se týče turismu a rozvíjení ostatních oblastí. Já opravdu oceňuji, že to teď budou podporovat."