Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Lotus Renault ukázal světu černozlatý R31

Lotus Renault ukázal světu černozlatý R31

Rezervními piloty týmu se stanou Senna a Grosjean.

Lotus Renault dnes ve Valencii představil svůj nový monopost pro sezónu 2011 s označením R31. Ten dle očekávání nese slavné černo-zlaté zbarvení původního týmu Lotus.

Vůz byl poprvé nastartován minulý týden v továrně v Enstone a jako první za jeho volant usedne Vitalij Petrov při zítřejším úvodním dnu předsezónních testů ve Valencii. V dalších dnech vůz převezme jeho týmový kolega Robert Kubica.

Pro R31 je patrné poměrně radikální řešení podlahy v zadní části vozu, nechybí ani tzv. pull-rod zavěšení zadních kol.

James Alison, technický ředitel týmu, nedávno popsal směr vývoje Renaultu jako "odvážný", přičemž dodával: "Kdokoli sleduje tento sport, uvidí, že slova jako agresivní a odvážný budou letos skloňována okolo několika týmů pro jejich řešení. Věřím, že jsme si vybrali směr, který je skutečně na odvážném konci odvážna."

Lotus Renault rovněž potvrdil angažování dalších dvou rezervních pilotů - stanou se jimi loňský pilot HRT Bruno Senna a bývalý jezdec Renaultu Romain Grosjean.

V týmu rezervních a testovacích pilotů nadále zůstávají Číňan Ho-Ping Tung a český závodník Jan Charouz, kteří jsou součástí vývojového programu společnosti Gravity. Jejich řady navíc doplní Malajec Fairuz Fauzy.