Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Mercedes věří v povedenou sezónu 2011

Mercedes věří v povedenou sezónu 2011

Restrukturalizovaný tým by měl začít přinášet ovoce.

Šéf Mercedesu GP Ross Brawn věří, že jeho tým má před sebou po náročné loňské sezóně povedený a silný ročník.

Tým z Brackley zažil pohádkový rok 2009, kdy vybojoval oba mistrovské tituly, jenže v roce 2010 se po změně majitele a velké reorganizaci musel spokojit pouze se čtvrtým místem a výkony, které podle mnohých zůstaly za očekáváním.

Brawn nicméně věří, že s novým W02 může tým zavelet k návratu na příčky nejvyšší.

"Je vždycky napínavé vidět nový vůz připravený vrhnout se poprvé na trať a letošní rok není žádnou výjimkou," řekl při představení nového vozu Brawn. "Po našem prvním roce jakožto tovární tým Mercedes-Benz nyní vidíme přínos toho, že naše skupiny pro šasi a motor dobře spolupracují.

S dobrou technickou strukturou a posílenou organizací závodních inženýrů, jak v továrně, tak na závodní trati, věřím, že jsme odvedli a nadále letos budeme odvádět lepší práci ve všech klíčových oblastech.

Chceme tento standard nastavovat hned od začátku, ale pokud se nám to nepodaří, velmi silně odpovíme, abychom se dostali do hry. Každý s nadšením čeká na to, co nová sezóna ukáže."

Michael Schumacher je rovněž natěšený na začátek nové sezóny. Němec doufá, že letos bude schopen bojovat daleko více vpředu než v roce 2010, který byl pro něj spíše zklamáním.

"Velice se těším na novou sezónu. Už jsme to řekli mnohokrát, ale znovu, skutečně tu spolu budujeme něco velkého. Já jsem si velice jistý, že v této sezóně budeme stát na stupních vítězů mnohem pravidelněji, snad uprostřed!"

Schumacherův týmový kolega Nico Rosberg má na nadcházející sezónu stejný názor, nechal se totiž slyšet, že chce hned od začátku bojovat o vítězství.

"Velice se těším na to, že budu mít mnohem lepší sezónu než loni a jako vždycky, naše cíle jsou agresivní," sdělil Rosberg.

"Chceme závodit vpředu a bojovat o vítězství v závodech. Každý v našich továrnách v Brackley a Brixworthu pracoval na novém Stříbrném šípu velice tvrdě a my už se těšíme, až uvidíme, jak jezdí."