Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Liuzzi věří v potenciál Hispanie

Liuzzi věří v potenciál Hispanie

Ital vkládá velká očekávání v nové F111.

Vitantonio Liuzzi věří, že tým HRT připravil pro letošní sezónu dobrý vůz a dokáže tak udělat pořádný krok vpřed. Itala čeká v barvách španělského týmu první test, ve kterém se hodlá ucházet o místo závodního jezdce po boku Narajna Kartykejana.

Zatímco dnes se za volantem stále ještě loňského modelu Hispanie objevil indický jezdec, Liuzzi dostane svou šanci už dnes. Týmový šéf Colin Kolles přitom Italův test potvrdil jako zkoušku pro rozhodnutí o angažmá.

"Jak jsem vždy říkal, naším cílem je získat co nejlepší balíček. Vitantonio je velkým kandidátem na druhou sedačku, neboť má mnoho zkušeností s Formulí 1. Doufáme, že jeho poznámky a zpětná vazba pomůže týmu k posunu tím správným směrem," říká Kolles.

I když loni Hispania závodila s nejpomalejším vozem startovního pole, Liuzzi věří, že nový F111 by měl být velkým krokem vpřed. Stroj si odbude premiéru při závěrečných zimních testech.

"Hispania Racing je tým s potenciálem, který bude postupem času vzrůstat a mohl by mít s tímto novým vozem dobrý balíček pro sezónu. Je toho ještě hodně, co udělat, a zítra začínáme první testem, ale může toho ještě hodně přijít. Jsem si jistý, že to bude dobrý den a těším se na další krok," shrnul na závěr své názory Liuzzi.