Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Lotus udělal obrovský pokrok, tvrdí Trulli

Lotus udělal obrovský pokrok, tvrdí Trulli

Podle Itala má nový vůz T128 velký potenciál.

Jarno Trulli je přesvědčen, že Lotus učinil velký krok vpřed se svým letošní vozem. Přesto varuje, že spolehlivost při testování nebyla optimální, takže může několik závodů trvat, než T128 odhalí svůj plný potenciál.

Lotus loni hodně spěchal, protože se o jeho vstupu do Formule 1 rozhodlo velmi pozdě. Ve spěchu tedy připravil pouze základní model vozu. Loňský vůz vyvíjel nadále jen do léta, poté se plně zaměřil na letošní sezónu, ve které používá i techniku od jiných výrobců. Motory Cosworth letos nahradí Renault a převodovku dodává mistrovský Red Bull.

Trulli říká, že v zadní části vozu je cítit obrovský rozdíl.

"Máme jednu z nejlepších zadních částí vozu v padoku, protože převodovka je úžasná, stejně jako motor. Všechno perfektně ladí, auto vypadá dobře a je stejně tak rychlé," řekl Autosportu v exkluzivním rozhovoru.

"Pokud to mám srovnat s loňským rokem, je to jako den a noc. Je to obrovský krok vpřed a všichni pracovali opravdu tvrdě. Mike (Gascoyne) dával věci dohromady a Tony (Fernandes) se postaral o to, abychom měli opravdu dobrou zadní část vozu, která vyřeší naše potíže se spolehlivostí, výkonností, se vším.

Tým musí myslet a soustředit se na zlepšení po stránce zavěšení, stránce tuhosti a stránce aerodynamiky. Myslím, že jsme udělali velké věci během zimního období, s doháněním všech nových pravidel, se všemi novými kousky."

Ital také připustil, že Lotus ujel méně testovacích kilometrů kvůli různým problémům se spolehlivostí během testování, ale stále cítí, že se oproti loňsku posunul vpřed a je připraven k útoku na již zavedené týmy ve středu startovního pole.

"No, mohlo by to být trochu obtížné na začátku, ale pak se nám možná podaří dostat na vrchol. Při pohledu na časy na kolo je obtížné získat jasnou představu, ale můžeme pravděpodobně soupeřit s Force Indií a možná Sauberem. Samozřejmě jsme před Virginem a HRT. Takový je obrázek, který v tuto chvíli máme," dodal Trulli.