Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Trulli: Nemůžeme bojovat se zavedenými týmy

Trulli: Nemůžeme bojovat se zavedenými týmy

Zlepšení by mohlo přijít až při evropských závodech.

Jarno Trulli neočekává, že bude Lotus schopen bojovat s kteroukoli ze zavedených stájí formule 1, minimálně v prvním čtyřech závodech sezóny.

Ital odjel dnes na okruhu v Barceloně svůj poslední den předsezónních testů za volantem T127, svým nejlepším časem zaostal za nejrychlejším Rosbergem o 4,3 sekundy.

Spokojen byl Trulli s tím, že se mu po pátku, kdy tým postihly technické potíže, dnes povedlo odkroužit více než 100 kol. Přesto se nechal slyšet, že na počátku sezóny očekává jízdu na zadních pozicích.

"Nemůžeme být spokojeni s rychlostí, tohle je však zatím vše, co máme, a musíme se s tím smířit," řekl Autosportu. "Máme před sebou hodně práce.

Měli jsme málo času a vše muselo být urychleno, abychom stihli testy a Bahrajn, takže od týmu skutečně nemůžeme žádat více.

Na závody jsme připraveni, nemohu však říct, že jsme připraveni bojovat. Možná s Virginem, zbytek je však momentálně mimo náš dosah."

Trulli očekává, že se situace nezmění minimálně po první čtyři závody sezóny, trochu povzbuzení mu dodalo dnešní úspěšné zvládnutí závodní simulace.

"Jakmile budeme v Evropě, bude to lepší," dodal. "Spolehlivost je v pořádku, takže by to mělo být dobré. Z těch dvou dnů mám celkem dobrý pocit, bylo dobré odjet nějaké množství kilometrů.

Jsme zde, abychom odhalili naše problémy. Víme, že v některých oblastech ztrácíme, ale momentálně toho příliš dělat nemůžeme. To přijde časem."