Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Trulliho havárie připravila Lotus téměř o celý den

Trulliho havárie připravila Lotus téměř o celý den

Ital po technické závadě trefil bariéru v zatáčce Campsa.

Lotus musel předčasně ukončit třetí sérii předsezónních testů v Barceloně, když Jarno Trulli po technické závadě svého vozu havaroval.

Ital ztratil kontrolu nad svým T128 v zatáčce Campsa a trefil bariéru na vnější straně. Tým sice zatím nepotvrdil přesnou příčinu havárie, ale na vjezdu do zatáčky, kde Trulli havaroval, zůstaly stopy po oleji.

"Bohužel, dnešní den byl zkrácen kvůli té nehodě," řekl technický ředitel týmu Mike Gascoyne. "Nebyla to jeho chyba, bylo to způsobeno závadou na voze.

Postrádáme jeden díl, který potřebujeme, abychom mohli dát auto dohromady, což znamená, že jsme dnešní den museli ukončit předčasně."

Trulli řekl: "Samozřejmě to zklame, když vám test skončí takhle, ale takové věci se v motorsportu stávají. Začali jsme svůj den dobře a až do té nehody jsem navazoval na to, kde jsem včera skončil.

Vůz má dobré vyvážení, rychlost, na které můžeme stavět, a potenciál pomoct nám začít bojovat ve středu pole, takže odtud odjíždím s pocitem jistoty ohledně nadcházející sezóny a těším se na další test, ať už se pojede kdekoliv."

Gascoyne také dodal, že i přes dnešní nehodu byly testy v Barceloně pro Lotus produktivní.

"Stále si myslím, že je řada pozitiv, která si z tohoto testu můžeme odvézt, co se týče rychlosti vozu a skutečnosti, že se nám daří zvládat své problémy se spolehlivostí," řekl.

"S takovým vědomím odsud odjíždíme s tím, že nás ještě nějaká práce čeká, ale stále jsme tam, kde podle svých cílů chceme být."