Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Mercedes jede do Malajsie bojovně naladěn

Mercedes jede do Malajsie bojovně naladěn

Německý tým ze Stuttgartu prý může na Sepangu překvapit.

Jezdci Mercedesu jedou do Malajsie s chutí bojovat, přestože se jim úvodní podnik sezóny, Velká cena Austrálie, příliš nevydařil.

Mercedes přijel do Melbourne s očekáváním boje o druhé místo za dominantním Red Bullem, skutečnost však byla zcela jiná a Michael Schumacher i Nico Rosberg svou výkonností nestačili na řadu dalších soupeřů.

I přesto míří německá sestava na Sepang v dobrém rozpoložení a věří, že odlišný charakter okruhu byl mohl jeho vyhovovat lépe. Schumacher proto tvrdí, že je příliš brzy na to Mercedes odepisovat.

"Není naprosto žádných pochyb, že chceme zajet lépe než v úvodním závodě, který byl pro nás všechny zklamáním," řekl Schumacher. "Rozhodně to vnímáme jako výzvu a je příliš brzy na to nás odepsat. Všichni v týmu zůstávají optimističtí a jsou v bojovné náladě. Takže očekávám pro nás lepší víkend. Víkend, na kterém budeme moci stavět."

Nico Rosberg dodal, že Mercedes by v Malajsii mohl leckoho překvapit.

"V Austrálii jsme měli těžký víkend, ale tým pracoval tvrdě a jsme si jisti, že auto bude v Malajsii fungovat spolehlivě," řekl Rosberg. "Melbourne je unikátní trať a víme, že pochopíme mnohem lépe, na jaké jsme úrovni, až po několika závodech.

Myslím, že můžeme příští neděli překvapit. Z posledních testů v Barceloně víme, že auto je rychlé, takže nyní musíme pracovat na tom, abychom ten potenciál dokázali."