Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Fantastický start vynesl Heidfelda na pódium

Fantastický start vynesl Heidfelda na pódium

Po startu poskočil o čtyři místa na druhou pozici.

Nick Heidfeld skončil na třetím místě ve Velké ceně Malajsie. Jeho výsledku pomohl fantastický start, kde poskočil ze šestého místa na druhé. Němec přitom na pódiu naposledy stanul právě na Sepangu, před dvěma lety ještě v barvách BMW-Sauber.

Německému závodníkovi se nevydařil vstup do sezóny, když se v úvodním závodě v Austrálii pohyboval na posledních místech. Dnes se vše obrátilo v jeho prospěch a Heidfeld přiznal, že první pódium s Renaultem je velkým krokem vpřed.

"Start byl fantastický, velká zábava. V Austrálii jsem při startu získal mnoho pozic, ale nečekal jsem stejný start ze šestého místa," řekl Heidfeld.

"Cítil jsem, že bojuji se Sebem, který mě pozoroval v zrcátkách. Poté jsem dělal to nejlepší, co jsem mohl, ale Sebastian byl o trochu rychlejší. V prvním stintu spadlo několik kapek a já jsem volal do boxů, že pneumatiky odcházejí. Řekli "zůstaň na trati", protože jsme nechtěli zastávku navíc.

Později jsme měli dobrou rychlost, zvláště s tvrdou směsí. Pak jsem se musel bránit Markovi, který se přihnal a poté na mě útočil, ale jeho pneumatiky začaly odcházet.

Mé první pódium pro Lotus Renault je velkým krokem vpřed."