Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Heidfeld přiznal, že havárie zavinil vlastními chybami

Heidfeld přiznal, že havárie zavinil vlastními chybami

"Nepamatuji, že bych někdy havaroval dvakrát během jednoho dne."

Nick Heidfeld přiznal, že jeho havárie v dnešních volných trénincích na Velkou cenu Číny nezpůsobily žádné problémy s vozem, ale čistě jeho jezdecké chyby.

Němec boural dopoledne už po pěti kolech, když až příliš najel na obrubník na výjezdu z desáté zatáčky a opřel svůj vůz o bariéru z pneumatik. Ve druhém tréninku pak vyjel mimo trať v první zatáčce a znovu skončil ve zdi. Při obou incidentech přitom poškodil přední křídlo svého vozu.

Heidfeld přiznal, že příčinou byly jezdecké chyby: "Byla to jezdecká chyba. Vyjel jsem mimo trať dvakrát a to se může stát, zkrátka jsem překročil limit.

Než jsem narazil do pneumatik, měl jsem velmi dobrou náladu. Už jsem tu nějakou dobu a nepamatuji, že bych někdy havaroval dvakrát během jednoho dne, takže to nebyl dobrý začátek.

Byla to prostě moje chyba. Takové věci se bohužel stávají, myslím, že i řada dalších vyjela mimo trať a dostala smyk. Já jsem bohužel zničil dvě křídla, což ukazuje, že to není jednoduché, ale to nemá být výmluva. Prostě jsem to pos***!"

Heidfeld se už po první havárii musel vrátit k původní verzi předního spoileru, Renault měl totiž v Číně jen jeden nový.

"Měli jsme jenom jeden, takže už po první havárii jsem byl zpátky na staré verzi, která není tak dobrá, jako ta, co mám teď, ale i tak by měla být dost dobrá na to, abych podal dobrý výkon."

Pilot Renaultu i přes své dnešní komplikace věří, že je rychlý a doufá, že víkend v Číně bude pro tým opět úspěšný.

"Po prvním tréninku jsem z toho měl docela radost, protože jsem odjel dvě měřená kola a skončil jsem pátý, bohužel, ve druhém tréninku už to se mnou nevypadalo tak dobře. Najel jsem trochu víc kol a skončil jsem osmý. Na některé vozy jsem měl ztrátu, která jsem doufal, že bude menší.

Jsem přesvědčený, že se od nás dá čekat víc, protože jsem po své nehodě vyjel, v prvních dvou nebo třech zatáčkách jsem jel opatrněji, ale i ostatní vám řeknou, tohle kolo nebylo perfektní, máme rezervy, takže uvidíme zítra."