Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

V Barceloně bez zraněných Rigona a Vietorise

V Barceloně bez zraněných Rigona a Vietorise

Oba mají po nehodách v tureckém sprintu zdravotní problémy.

Druhý podnik letošní sezóny GP2 ve španělské Barceloně zaznamená dvě změny ve startovní listině. Na Katalánském okruhu nebudou startovat Davide Rigon a Christian Vietoris, kteří se zranili během minulého podniku v Turecku.

Rigon se v závěrečných kolech istanbulského sprintu bránil útoku Juliana Leala, který ve snaze na poslední chvíli změnit směr Rigona zezadu trefil, načež Ital tvrdě narazil do boxové zdi. Rigon z nehody vyšel se zlomenou nohou.

U týmu Scuderia Coloni za něj minimálně v dalších dvou podnicích, tedy kromě Barcelony ještě za týden v Monaku, zaskočí teprve sedmnáctiletý Kevin Ceccon, který minulý víkend zazářil v závodě seriálu Auto GP, když si dojel pro třetí místo. Ceccon bude nejmladším jezdcem letošního startovního pole.

Christian Vietoris v Turecku boural už v úvodu sprintu, když zapíchl svůj vůz do bariéry z pneumatik. Němec sice minulý týden bez problémů absolvoval druhý podnik DTM na nizozemském Zandvoortu, stále si však stěžuje na bolesti hlavy a proto se rozhodl podnik v Barceloně vynechat, aby si na pár dní odpočinul.

Vietorise u týmu Racing Engineering nahradí Alvaro Parente, Portugalec, který už v GP2 okusil pocit vítězství.