Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Williams veze do Kanady další vylepšení

Williams veze do Kanady další vylepšení

V Montrealu chce navázat na bodované umístění z Monaka.

Wiliams bude ve Velké ceně Kanady testovat nové přední křídlo a vylepšený difuzor. Chce tak navázat na své bodové umístění ze závodu v Monaku.

V monackém knížectví ukončil tým z Grove čekání na své první letošní body, když Rubens Barrichello dojel na devátém místě. V Kanadě chce tým ovšem více.

Technický ředitel Williamsu Sam Michael řekl, že tým vyzkouší na okruhu Gillese Vileneuvea nová vylepšení.

"V trénincích budeme testovat nové přední křídlo, brzdové sání, deflektory a upravený difuzor. Stejně tak samozřejmě nové zadní křídlo s menším aerodynamickým odporem, který je v Kanadě potřeba," řekl.

Díky tomu, že FIA určí na okruhu v Montrealu dvě zóny, kde bude moci být využito systému pohyblivého elementu zadního křídla (DRS) a také vzhledem k nejistotě chování superměkkých a měkkých pneumatik, které Pirelli v Kanadě nasadí, očekává Michael vzrušující závod.

"Okruh v Montrealu je svým tvarem výborný na předjíždění a nikdy nebyla nouze o zajímavý závod," dodal Michael. "S novými pneumatikami a DRS na dvou rovinkách si myslím, že letošní ročník nebude výjimkou. Nastavení vozu je zaměřeno na účinnou aerodynamiku na rovinkách a na maximální trakci na výjezdu z pomalých zatáček."