Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Team Lotus bude využívat větrného tunelu Williamsu

Team Lotus bude využívat větrného tunelu Williamsu

Vývoj aerodynamiky se tak přenuse blíž k jeho sídlu.

Team Lotus rozšířil svůj program práce ve větrném tunelu, když uzavřel dohodu s Williamsem o využívání jednoho z jeho zařízení.

Stáj z Hinghamu zatím pracuje v aerodynamickém tunelu společnosti Aerolab v Itálii, vedle toho bude však od září moci ověřovat své aerodynamické díly také u Williamsu.

Šéf týmu Tony Fernandes sdělil: "Je několik důvodů, proč jsem nadšený, že jsme podepsali tuto dohodu. Z praktického pohledu jsou tu jednoznačné výhody zvýšení naší aktivity ve větrném tunelu a využívání prvotřídního zázemí ve Velké Británii a já jsem si jistý, že to hned pomůže Marianne Hinson (šéfka oddělení aerodynamiky a CFD) a jejímu týmu pracovat ještě efektivněji v jedné z klíčových oblastech probíhajícího vývoje našeho týmu.

Druhou stranou této dohody je, že já dlužím velké díky Franku Williamsovi, Patricku Headovi a Adamu Parrovi, jelikož oni byli prvními lidmi, se kterými jsem ky ve Formuli 1 pracoval.

AirAsia byla hrdým sponzorem jejich týmu a Frank, Patrick a Adam sehráli klíčovou roli v mém uvedení do světa Formule 1, takže jsem velice rád, že spolu můžeme nadále spolupracovat, zatímco Team Lotus nadále upevňuje svou pozici vážného soupeře ve Formuli 1."

Team Lotus zároveň pracuje na konstrukci svého vlastního aerodynamického tunelu v Hinghamu, spolupráce s Aerolabem a Williamsem je tak pouze dočasná.