Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ztráta KV Racing ziskem Pantherů

Ztráta KV Racing ziskem Pantherů

Michael Cannon posílí tým J.R. Hildebranda

Uznávaný závodní inženýr Michael Cannon, který v letošní sezóně působil u týmu KV Racing, odešel od stáje pro neshody s Tony Kanaanem před čtrnácti dny. Vzhledem k pověsti, které se mezi majiteli týmů těší, bylo zřejmé, že bez angažmá dlouho nebude. Otázka, kde se objeví, byla vyřešena včera, když jeho angažmá ohlásila stáj Panther Racing.

Michael je synem bývalého britského závodníka Johna Cannona, který mimo jiné startoval na konci šedesátých let v sériích Can-Am, či F5000. Na americkém kontinentě startoval za Kanadu a tak je ho třeba v historických záznamech hledat pod kanadskou vlajkou. V roce 1971 dokonce startoval ve VC USA ve Watkins Glen.

Michael Cannon byl mimo jiné závodním inženýrem A.J. Allmendingera ve stáji Forsythe Racing v době jeho největších úspěchů v sérii Champ Cars (2006). Po jeho odchodu přešel ke stáji Keitha Wigginse, tehdy startující pod názvem Minardi Team USA, kde pracoval pro Roberta Doornbose. V loňské sezóně pak byl závodním inženýrem švýcarské závodnice Simony de Silvestro.

U Pantherů se Cannon připojí k technickému řediteli Davidu Crippsovi. Jejich současným nejdůležitějším úkolem je pomoci J.R. Hildebrandovi v boji o titul nováčka roku. Hildebrand zatím vede, ale v průběhu posledních závodů se mu na tři body přiblížil  James Hinchcliffe z týmu Newman/Haas.