Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Nad kalendářem pro příští rok visí otazníky

Nad kalendářem pro příští rok visí otazníky

Týmy budou diskutovat o ohrožených závodech.

Šéfové týmů Formule 1 budou diskutovat o skutečné podobě kalendáře na příští sezónu, některé velké ceny jsou totiž údajně ohroženy.

Má se za to, že by se z rozpisu ročníku 2012 mohly vytratit Bahrajn a Korea, které byly přidány na seznam témat k diskuzi pro zasedání Komise F1, které se bude konat tento čtvrtek v Ženevě.

Některé zdroje navíc informovaly o tom, že Bernie Ecclestone o víkendu Velké ceny Indie s šéfy týmů mluvil také o otaznících visících nad závodem v texaském Austinu, který má mít příští rok svoji premiéru.

Bahrajn zmizel z kalendáře už letos kvůli nepokojům v zemi. Hrozí přitom, že špatná politická situace by mohla přetrvávat i v příštím roce a v pouštním státě by se tak závod znovu konat nemusel.

Korejské pořadatele trápí finanční situace, jejich požadavku na snížení poplatku za pořádání závodu totiž Bernie Ecclestone odmítá vyhovět.

V rozhovoru pro Autosport však Ecclestone sdělil, že by Bahrajn i Koreu v kalendáři pro rok 2012 rád viděl.

"Ano, rozhodně," řekl šéf Formule 1. "Ale počkejme a uvidíme."

Problém Austinu je však údajně komplikovanější. Stavba nového okruhu sice nadále probíhá podle plánu, podnik ale ohrožují rozpory uvnitř promotérské společnosti.

"Nemyslím si, že s tím (stavbou) mají sebemenší problém," řekl Ecclestone. "Myslím, že tam jde o neshody uvnitř té společnosti."

Na otázku, zda si je jistý, že se v Austinu příští rok pojede, Ecclestone odpověděl: "Kdybyste se mě před měsícem zeptali, zda se stoprocentně pojede tady (v Indii), řekl bych, že nevím. Takže se mě zeptejte měsíc před plánovaným uskutečněním závodu."

Ecclestone však mezitím také uzavřel smlouvu na pořádání velké ceny Formule 1 v ulicích New Jersey a nechal se slyšet, že by příliš nevadilo, pokud by se příchod Austinu zdržel.

"Můžeme tam jet příští rok nebo o rok později. Svět se nezboří."