Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Stavba v Austinu jde podle plánu, tvrdí Tilke

Stavba v Austinu jde podle plánu, tvrdí Tilke

Němec také řekl, že trať bude mít díky převýšení u pilotů úspěch.

Dvorní designér tratí pro Formuli 1 Hermann Tilke řekl, že stavba nového okruhu v texaském Austinu probíhá podle plánu. Vyvrátil tak spekulace o tom, že Američané nestíhají stavět.

Ty rozvířil během Velké ceny Indie minulý víkend šéf Formule 1 Bernie Ecclestone, který oznámil, že nad závodem v příštím roce visí otazníky.

A i přesto, že později Ecclestone doplnil, že problémy jsou spíše uvnitř reklamní společnosti než na samotném staveništi, jsou otázky ohledně progresu stavby stále aktuální.

Ve stejném týdnu, kdy dostal od místních orgánů Austin zelenou ve stavbě pěti důležitých budov jako hlavní tribuny a zázemím nad boxy, dal Tilke jasně najevo, že je s průběhem prací spokojen.

"Pracujeme na tom," řekl Autosportu. "Je tu několik set pracovníků, mnoho strojů a všechno jde zatím podle plánu."

Tilke je rovněž nadšen povrchem, na kterým okruh bude. Myslí si, že stoupáním a klesáním by se mohl okruh rovnat nové trati Buddh International Circuit v indickém Nové Dilí, která minulý týden sklidila při své premiéře velký úspěch.

"V Austinu jsme měli tu výhodu, že tu je přirozené převýšení a nějaké kopce, které jsme mohli použít. Bude to velmi rychlé," očekává Tilke.

Zatímco pokračují v Austinu, kde se za rok poprvé pojede velká cena F1, stavební práce, pomáhá Tilke také se závodem v New Jersey, který se přidá do kalendáře v roce 2013.

Přestože je ale Tilke jistým způsobem limitován, jelikož se jedná o městský okruh, věří, že trať bude pro Formuli 1 dobrá.

"Je to čistě silniční trať, městský okruh," řekl. "Budeme muset vycházet z toho, co tam je, bude to ale opravdu úžasné."