Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Podle Stonemana návrat k závodění v příštím roce "vypadá slibně"

Podle Stonemana návrat k závodění v příštím roce "vypadá slibně"

Britovi byla na počátku roku zjištěna rakovina.

Dean Stoneman věří, že návrat v závodění v příštím roce po dvou dnech testů na Motorlandu Aragon ve Formuli Renault 3.5 "vypadá slibně."

21letý Brit se v loňské sezóně stal šampionem Formule 2. V lednu letošního roku mu ovšem lékaři diagnostikovali rakovinu varlat a tak musel tuto sezónu vypustit.

Poprvé se znovu posadil do kokpitu při testech v Aragonu, kde jel s českým týmem ISR, za který měl v této sezóně nastoupit ve FR3.5. Stoneman byl v úvodním dni nejpomalejší. Ve druhém dni se zlepšil na 17. místo, když na nejrychlejšího ztratil osm desetin sekundy.

Stoneman po testu prohlásil, že si návrat do kokpitu monopostu užil.

"Je skvělé tu být, v posledních několika týdnech jsem o tomto testu neustále přemýšlel," řekl. "Po tom, čím si rodina prošla, bylo skvělé tu mít svého otce a strýce.

Jak jsem očekával, první den byl velmi těžký a fyzicky náročný, jelikož jsem přes 13 měsíců nejezdil. Během druhého dne jsem byl schopen se zlepšit, bylo to jednodušší a nezaostával jsem o tolik.

Pro příští rok to vypadá slibně a nyní musíme pokračovat s mou rekonvalescencí."


ISR na začátku tohoto týdne prohlásilo, že Stoneman je "velmi blízko závodní sedačce v roce 2012", zatímco Belgičan Laurens Vanthoor, který pro tým během testů také testoval, podle svých slov doufá, že bude v příštím roce za ISR také závodit.