Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Räikkönen se na konci ledna sveze s dva roky starým vozem

Räikkönen se na konci ledna sveze s dva roky starým vozem

Fin se ještě před předsezónními testy vrátí za volant monopostu F1.

Kimi Räikkönen uskuteční svůj návrat za volant vozu Formule 1 23. a 24. ledna na okruhu Ricarda Torma ve Valencii, kde pojede s dva roky starým Renaultem R30.

Lotus potvrdil, že chce Finovi dát šanci svézt se s vozem Formule 1 ještě předtím, než v únoru začnou oficiální předsezónní testy, jelikož jeho posledním vystoupením byla Velká cena Abú Zabí roku 2009.

Räikkönen sice kvůli přísným pravidlům nebude smět jet na aktuální specifikaci pneumatik Pirelli, sveze se však aspoň s obutím určeným pro exhibiční jízdy.

Šampion z roku 2007, který si minulý týden v továrně týmu v britském Enstone nechal udělat sedačku, řekl, že by neměl mít s návratem do plného tempa větší problémy.

"Nemyslím si, že jsem ztratil něco ze své rychlosti," řekl pro oficiální server Lotusu. "Popasovat se s pneumatikami bude samozřejmě to nejtěžší, ale já nemám žádné velké obavy.

Nový vůz nebudeme moci testovat až do února, takže si počkáme dlouho. Nicméně, v lednu bych měl být schopen skočit do dva roky starého vozu F1.

Naučit se s pneumatikami Pirelli bude tím nejdůležitějším úkolem, jelikož vyžadují odlišný přístup od těch, které jsem si vyzkoušel naposledy."