Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Räikkönen vynechá zbývající závody sezóny

Räikkönen vynechá zbývající závody sezóny

Fin se rozhodl podstoupit operaci zad.

Kimi Räikkönen vynechá zbývající dvě velké ceny letošní sezóny Formule 1 v USA a Brazílii, rozhodl se totiž podstoupit operaci zad.

Finský závodník byl středem pozornosti okolo závodů v Indii a Abú Zabí, kdy se spekulovalo, že by kvůli přetrvávajícím neplněným finančním závazkům ze strany Lotusu mohl vynechat zbytek sezóny. V paddocku Velké ceny Abú Zabí však obě strany dospěly k dohodě, která měla zaručit Räikkönenův start v Austinu a Interlagosu.

Räikkönen se však rozhodl místo posledních dvou závodů řešit své potíže se zády, které jej málem donutily vynechat letošní závod v Singapuru. Fin tak místo do USA poletí do Švýcarska, aby podstoupil operaci zad.

Manažer šampiona z roku 2007 Steve Robertson Räikkönenovu absenci potvrdil. Fin díky absenci v USA a Brazílii získá více času pro svou rekonvalescenci. Pokud by totiž operaci podstoupil až po sezóně, mohlo by jeho zotavování narušit začátek spolupráce s Ferrari.

Robertson v rozhovoru pro Autosport sdělil: "V ideálním případě by bylo hezké dokončit sezónu s Lotusem v posledních dvou velkých cenách. Nicméně, vzhledem k silné bolesti, kterou Kimi trpí, to bohužel není možné."

Lotus se zatím nerozhodl, koho posadí do svého vozu místo Räikkönena. Logickou volbou je v tuto chvíli rezervní pilot týmu Davide Valsecchi, ve hře však mohou být také další volní závodníci.

Není také jisté, jak Räikkönenova absence ovlivní finanční spor, který, zdálo se, byl v rámci Velké ceny Abú Zabí dočasně vyřešen.