Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Rosberg nebude za své obranné manévry penalizován

Rosberg nebude za své obranné manévry penalizován

Sportovní komisaři neshledali Němcovo počínání nesprávným.

Nico Rosberg si za své obranné manévry proti Lewisi Hamiltonovi a Fernandu Alonsovi ve Velké ceně Bahrajnu neodnese žádnou penalizaci, přestože v obou případech své soupeře donutil vyjet mimo trať.

V jedenáctém kole se Rosberg tvrdě bránil Hamiltonově snaze o předjetí, když se rychle přemístil na vnitřek tratě a nenechal Britovi u okraje dráhy žádné místo. Pilot McLarenu svůj manévr dokončil, přestože zcela vyjel mimo trať.

Podobná situace se opakovala později v souboji s Alonsem, Španěl však svůj útok přerušil, zvolnil a za Rosbergem se na trať zpátky vrátil.

Sportovní komisaři se rozhodli ponechat šetření obou incidentů až po dojetí do cíle, kdy si všechny tři jezdce pozvali k vyjádření názorů.

Rozhodnutí nepotrestat Rosberga komisaři zdůvodnili tím, že Němec své obranné manévry provedl konstantně a přímočaře, zahájil je přitom ještě předtím, než se Hamilton, respektive později Alonso dostal vedle něho.

Verdikt sportovních komisařů však rozhodně nepotěšil Alonsa: "Já mohu říct pouze to, že kdyby tam místo široké únikové zóny byla zeď, nejsem si jistý, zda bych tu teď byl a mluvil o tom."

Později Španěl ještě uvedl na svém Twitteru: "Myslím, že vás v budoucnu čekají zábavné závody! Můžete bránit pozici, jak chcete, a můžete předjíždět mimo trať! Užijte si to!"