Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Z Monaka míří Světová série Renault rovnou do Belgie

Z Monaka míří Světová série Renault rovnou do Belgie

Třetí podnik Světové série Renault.

Kamióny týmů Formula Renault 3.5 se z monackého knížectví vydaly rovnou na legendární belgický okruh Spa-Francorchamps, kde se o prvním červnovém víkendu odehraje třetí podnik Světové série Renault.

Po závodě v ulicích Monaka se Světová série Renault vrací na přírodní okruh, který je neméně spojen ve své historii s Formulí 1. Belgické Spa-Francorchamps již tradičně hostí víkendové zápolení World Series by Renault. Rychlá a kopcovitá trať vedoucí Ardenami je nevyzpytatelná na počasí. To by mělo přinést déšť především v pátek.

Tým Lotus zásluhou Marco Sorensena získal v Monaku další bodový příděl. Na svém kontě má česká stáj na průběžné sedmé pozici dvaadvacet bodů. Tým Lotus měl v úvodních podnicích smůlu na nespolehlivou techniku, když Sorensen odstoupil z první pozice ve Španělsku a Stanaway z desátého místa v Monaku.

Závodní víkend začne v Belgii pátečními volnými tréninky. V sobotu 2. června v 9:50 hod startuje první kvalifikace a ve 14:00 hod první závodní jízda. Nedělní kvalifikace vypukne ve stejný čas jako sobotní, druhá závodní jízda startuje ve 14:40 hod.

Sobotní závod Světové série Renault můžete sledovat tentýž den na programu Eurosport v záznamu od 23:00 hod. Druhou nedělní jízdu taktéž v záznamu na stanici Eurosport od 23:30 hod.

Richie Stanaway: „V posledních závodech jsme měli smůlu na nespolehlivost našich monopostů. Nejhorší na tom je, že tyto věci nemohou naši lidé ovlivnit. Musíme jen doufat, že nás to již opustilo a v Belgii se štěstěna přikloní právě k nám. Na top výsledky určitě máme.“

Marco Sorensen: „Miluji tuto trať. V minulosti jsem zde strávil hodně času. Bude to silný zážitek řídit zde monopost Formula Renault 3.5. Doufám tedy, že zde můžeme zajet dobrý výsledek a skončit co možná nejvýše. Po pátečních trénincích budeme chytřejší.“

Bob Vavřík: „Na závodní víkend v Belgii jsme připraveni. Richieho auto jsme dali dohromady a vše funguje jak má. Kluci se na závod moc těší. Na Belgii mají oba dobré vzpomínky. Teď potřebujeme trochu toho štěstí, kterého jsme moc v poslední době neměli.“

 

Marco Sorensen