Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Petr Fulín jun. ovládl Panoniaring

Petr Fulín jun. ovládl Panoniaring

Vyhrál jak kvalifikaci, tak oba víkendové závody.

Suverénním způsobem si počínal Petr Fulín jun. během své okruhové premiéry při víkendovém podniku České trofeje na maďarském Panoniaringu do obou závodů startoval z pole position, oba závody vyhrál a divákům předvedl náramnou podívanou při svých stíhacích jízdách.

Petr Fulín jun. časem 1:56.615 vyhrál kvalifikaci na společný sobotní závod Divize 2 a Divize 3, jehož součástí byla a do svého prvního závodu na okruzích si zajistil start z pole position. S přehledem pak ovládl i druhou kvalifikaci, přičemž hodnota jeho nejrychlejšího byla 1:54.894 (pole position pro první závod bral časem 1:56.615).

V úvodu obou závodů vždy ztratil pár pozic, když mu na startu zhasl motor a od prvního kola se musel prokousávat dopředu přes všechny soupeře. Zajížděl velice rychlé a konstantní časy a v průběhu závodu došlo i na souboje s vpředu jedoucími Maďary za volanty Formule Renault 2.0. Fulda zvládl i tuto výzvu a v celkové klasifikaci nedělního zónového závodu skončil na výborném třetím místě! Petr Fulín jun. navíc v sedmém kole zajel čas 1:54.619 (o 0,275 s lepší než čas z kvalifikace) a stanovil tak nový rekord Divize 3 na Pannoniaringu.

Petr Fulín jun.
"Dvakrát se mi nepovedl start, ale oproti sobotě jsem v neděli za ostatními tolik nezaostával. Alespoň jsem si natrénoval předjíždění a pohyb ve startovním poli. Myslím, že s výsledkem mohu být spokojený a těším se na další závody."

www.vekraracingteam.cz