Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Juncadella diskvalifikován z prvního závodu

Juncadella diskvalifikován z prvního závodu

Vítězem tak podle pravidel nebude nikdo.

Daniel Juncadella byl vyloučen z prvního závodu Euroserie Formule 3 na Norisringu, jak přitom praví sportovní regule série, pořadí se v takovém případě neposouvá. První závod tak zůstane bez vítěze.

Juncadella se na první pozici dostal po dobrém startu, po chybě ve vlásence Dutzendteich se však propadl za Pascala Wehrleina.

Nedlouho poté však Španěl na Němce zaútočil v první zatáčce a došlo ke kolizi. Zatímco Wehrlein z kontaktu vyšel s poškozením zavěšení pravého zadního kola, Juncadella mohl pokračovat.

Hned za první zatáčkou měl pak Juncadella další kolizi, tentokrát s týmovým kolegou Raffaelem Marciellem, který se snažil ze situace vytěžit první místo. Marciello se po kontaktu s Juncadellou roztočil, načež se vedle něj dostal jeden z jezdců předjížděných o kolo.

Marciello následně nezvládl průjezd šikanou Schöller-S bok po boku a rozbil svůj vůz o zeď.

Výsledkem diskvalifikace je tak pouze ztráta 25 bodů pro Juncadellu, Španěl navíc do druhého závodu víkendu odstartuje z konce pole.

Potrestán byl také Marciello. Ten na roštu druhého závodu přijde o 10 míst, kvůli jeho havárii totiž mechanici týmu Prema Powerteam museli v jeho voze vyměnit mimo jiné také motor.