Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Jak je možné, že Renault startuje tak dobře?

Jak je možné, že Renault startuje tak dobře?

Alonso: "Start byl dobrý."

Od letošního roku vstoupila v platnost některá nová nařízení. Opět je tak například zakázána takzvaná 'launch control'. Díky této funkci bylo v minulosti možno startovat automaticky a přenést tak na kola maximální výkon bez toho, aniž by došlo k jejich prokluzu.
 
Některé týmy, jako například Renault a Ferrari, byly pověstné dokonalým zvládnutím této technologie. Dnes jsme byli svědky skvělého startu obou pilotů Renaultu, Fernanda Alonso i Jarna Trulliho. Díky famóznímu startu, jako za starých dob, dokázali ihned získat několik pozic.
 
Na přímý dotaz, jak je možné, že Renaulty i po přechodu na manuální startovací proceduru doslova vystřelily, odpověděl Fernando Alonso slovy:
 
"Ano, start byl dobrý. Měl jsem problém s Montoyou, díky kterému jsem trochu ztratil a jel dvěma koly po trávě, ale i tak se mi podařilo předjet Jensona i Montoyu. Pak už to bylo velmi jednoduché."
 
I samotný předjížděcí manévr, který Alonso na Kolumbijce nasadil, stojí za zmínku.
 
"Pokusil se brzdit co možná nejpozději. Byl na vnitřní špinavé straně a nepodařilo se mu dobrzdit tak, aby projel zatáčkou. Poté jsem byl již příliš pomalý na to, abych bojoval s Ferrari. Byl jsem však o něco rychlejší než Jenson a Williamsy."
 
Lze očekávat, že startům Renaultu bude nyní ze strany týmů věnována větší pozornost.