Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Michael Schumacher vymačkal ze svého mercedesu vše

Michael Schumacher vymačkal ze svého mercedesu vše

Na lepší než sedmé místo to ale dnes nestačilo.

Michael Schumacher asi doufal v lepší průběh své domácí velké ceny, ze třetího místa na startu následoval pozvolný propad až na sedmou pozici v cíli. Němec ale přiznal, že na víc jeho mercedes dnes nestačil.

"Existují lepší způsoby, jak dokončit domácí grand prix, než spadnout ze třetího místa na sedmé," povzdechl si Schumacher. "Z auta jsem vymačkal všechno co jsem mohl, ale naneštěstí to bylo vše, co šlo dnes dosáhnout. Je to škoda, protože bych strašně rád věnoval svým kolegům z Mercedes-Benz, kteří nás dnes podporovali, něco víc.

Před startem tohoto víkendu jsme počítali se soubojem mezi pátým a sedmým místem, samozřejmě páté místo by byla lepší varianta, ale sedmá pozice byla v těchto podmínkách maximem.

Měl jsem slušný start a souboj se Sebastianem byla zábava. Následně, bohužel, už nebylo moc světlých okamžiků, snad mimo nejrychlejšího kola závodu. Nedokázali jsme naneštěstí tu rychlost udržet příliš dlouho. Teď se už musíme dívat dopředu a udělat co budeme moci v dalším závodě."

Jeho týmový kolega Nico Rosberg podtrhl mdlý výkon Mercedesu desátým místem.

"Je to v pohodě, získat aspoň jeden bod po včerejší mizerné kvalifikaci a startu ze zadní pozice," řekl Rosberg. "Měli jsme dobrou strategii a skvěle jsem se bavil předjížděním lidí při cestě z 21. místa na 10. Některé kluky jsem předjížděl hned několikrát a bylo tam pár pěkných manévrů.