Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

Třetí místo nechává Kimiho Räikkönena chladným

Třetí místo nechává Kimiho Räikkönena chladným

Nevýrazná kvalifikace zabránila Lotusu bojovat o vítězství.

Když se Kimi Räkkönen letos vrátil po dvouleté pauze do formule 1, prohlásil, že mu chybělo závodění kolo na kolo. Toho se mu bezezbytku dostává, když závod co závod následuje podobný scénář- start z hranice první desítky a probíjení se v závodě kupředu.

Ani v Německu to nebylo jinak. Po bezchybném výkonu se Fin probojoval z desátého místa až na konečné třetí (díky penalizaci Sebastiana Vettela). Ačkoliv se zdálo, že Lotus dělá v zlepšení kvalifikace pokroky, ta sobotní na mokru znamenala v garážích černo-zlatých monopostů zklamání.

Räikkönen věří, že kdyby stál výše na startovním roštu, mohl pořádně potrápit vedoucí trio.

"Je fajn získat další pódiové umístění, ale pochopitelně bych si ho raději vybojoval na trati," prohlásil Räikkönen. "Když jsme u toho, myslím, že jsme dosáhli maximum z pozice, z které jsme startovali. Možná, pokud bychom bývali našli trochu více rychlosti včera na mokru, mohli jsme se umístit výše na startu, vyhnout se provozu a zatlačit na lídry. Ale dopadlo to jak to dopadlo.

Doufali jsme v něco lepšího, ale auto jelo dobře po celý závod a pořád jsme si připsali slušné body, takže nějaká pozitiva do dalšího závodu tu jsou."

Výsledek zároveň posunul Kimiho Räikkönena na čtvrté místo v šampionátu.

"Kdybyste mi v lednu řekli, že v průběhu sezony budu čtvrtý, pak bych byl asi docela spokojený," přiznal. "Není to špatná pozice, ale myslím si, že mám auto dost dobré na to, aby získalo ještě více bodů. Chci vyhrát a celý tým na tom tvrdě pracuje, tak uvidíme, čeho budeme schopni dosáhnout v druhé části sezony."