Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

BOP znevýhodnilo obě Ferrari 458 Italia

BOP znevýhodnilo obě Ferrari 458 Italia

Výsledkem bylo pouze šesté místo v neděli pro tým se Salaquardou.

Dobré výkony, ale nepříliš mnoho bodů kvůli znevýhodnění technickými předpisy - takový je souhrn závodního víkendu na Slovakiaringu, šestého podniku mistrovství světa FIA GT1, z pohledu dvou Ferrari 458 Italia týmu AF Corse. Přes veškerou snahu v obou závodech Balance of Performance (BOP) stanovené organizátory se stává znepokojujícím a tvrdě postihujícím prvkem pro obě Ferrari.

V neděli Ferrari 458 Italia se startovním číslem 3 pilotované Filipem Salaquardou a Tonim Vilanderem odjelo skvělý závod ve velice dobrém tempu a s velmi rychlou zastávkou v boxech. Nicméně dvojice Salaquarda - Vilander skončila šestá. Příčinou je BOP! V kvalifikačním závodě byla posádka Ferrari 458 Italia se startovním číslem 3 sedmá.

Vůz se startovním číslem 4 - s Francescem Castellaccim a Enzem Idem za volantem - viděl šachovnicovou vlajku kvalifikačního závodu na 10. místě. V hlavním závodě byla po kontaktu poškozena pneumatika i zavěšení. O pár minut později bylo Ferrari nuceno odstoupit, aniž by Castellacci do závodu vůbec zasáhl.