Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Dvojí odstoupení na Zandvoortu

Dvojí odstoupení na Zandvoortu

Kolize se soupeři znemožnily Salaquardovi proměnit slibné výsledky v body.

Třetí podnik FIA GT Series 2013, který se jel o uplynulém víkendu v Zandvoortu (NED), neprobíhal právě podle představ Filipa Salaquardy a Fabia Onidiho - posádky Ferrari 458 Italia se startovním číslem 51 týmu AF Corse.

Po vydařené kvalifikaci, kde se časem 1:38.491 podařilo vybojovat třetí řadu, přinesly oba závody celkem nečekaný a smolný konec. V prvním stintu kvalifikačního závodu chybělo Fabiovi jen pár kol do plánované zastávky v boxech, když jej sestřelilo Lamborghini jednoho ze soupeřů a přestože poškození nebylo vážné, auto zůstalo viset na vysokém obrubníku a bylo z toho smutné odstoupení.

Ve druhém závodě se situace pro Filipa nevyvíjela o nic lépe. Hlavní závod pro českého pilota trval pouze 12 kol, pak přišel kontakt s BMW Z4 Ricarda Zonty a místo boje o stupně vítězů v kategorii Pro-Am závod pro Filipa skončil ve štěrkové únikové zóně první zatáčky.

Filip SALAQUARDA
„Kvalifikace byla povzbuzením a byli jsme pevně přesvědčeni, že v obou závodech můžeme usilovat o dobrý výsledek. Místo toho nás dva kontakty se soupeři vyřadily ze hry a neměli jsme šanci naplno využít náš potenciál. I takové je závodění. Události z Zandvoortu ale necháváme za sebou a k dalšímu podniku vzhlížíme plni naděje.“

FIA GT Series pokračuje 18. srpna na Slovakiaringu.