Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Filip Salaquarda opět na stupních vítězů

Filip Salaquarda opět na stupních vítězů

Částečná spokojenost českého jezdce s průběhem víkendu na Slovensku.

Filip Salaquarda během čtvrtého podniku FIA GT Series na Slovakiaringu podruhé v této sezóně vystoupil na stupně vítězů.

Český pilot týmu AF Corse společně se svým týmovým kolegou z posádky Fabiem Onidim (ITA) skončil v kvalifikačním závodě na Slovakiaringu na třetím místě v kategorii PRO-AM (13. místo v absolutním pořadí) po té, co jej v sobotní kvalifikaci zpomalil defekt. Ferrari 458 Italia GT3 #51 skončilo těsně pod stupni vítězů i v hlavním závodě, když cílovou pásku proťalo jako čtvrté ve své kategorii a na 9. místě v absolutním pořadí.

Filip SALAQUARDA
„Stupně vítězů v kvalifikačním závodě v kategorii PRO-AM je dobrý výsledek, ale spokojen jsem jen na půl. Kdybychom měli více štěstí na své straně a systém vyrovnávání výkonnosti vozů (Balance of Performance - BoP) méně penalizoval Ferrari, byli bychom schopni získat ještě lepší výsledek. V kvalifikaci byl naším cílem postup do Superpolu, ale defekt bohužel způsobil, že jsme proti očekávání stáli na startu více vzadu. V závodech jsme vybojovali nejlepší možný výsledek - 3. a 4. místo v naší kategorii, i když jsme chtěli být v absolutním pořadí trochu výš. Nyní budeme muset zvážit, zda má smysl pokračovat v závodění v této sérii, když rozdíl ve výkonnosti Ferrari 458 a ostatními vozy je díky BoP neakceptovatelný.“

FIA GT Series pokračuje 29. září v Navaře ve Španělsku.