Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Tým Heico Gravity-Charouz získal titul ve FIA GT3!

Tým Heico Gravity-Charouz získal titul ve FIA GT3!

Vítězství mistrovského dua přineslo dostatek bodů v souboji s Italy.

Po sobotním vítězství a zisku titulu mezi jezdci zvítězila posádka ve složení Maximilian Buhk a Dominik Baumann také v nedělní jízdě a společně s Mikou Vähämäkim a Maxem Nilssonem získali pro českou stáj HEICO-GRAVITY CHAROUZ Team titul mezi týmy ve FIA GT3 European Championship.

V sobotní kvalifikaci si mistrovská posádka ve složení Maximilian Buhk a Dominik Baumann zajistila další pole position. Jejich týmoví kolegové Mika Vähämäki a Max Nilsson si pro poslední závod sezóny vyjeli druhu řadu v podobě čtvrté pozice.

Start se posádce se startovním číslem 101 povedl výtečně a Mercedes českého týmu HEICO-GRAVITY CHAROUZ se dostal do pořadí mezi vozy šampionátu GT1 World. To mělo ale za následek velmi horké chvilky Dominika Baumanna, kterého jeden z McLarenů obrátil do protisměru a z jasné vedoucí pozice se stříbro-modrý vůz propadl na páté místo v evropské klasifikaci. Skvělá jízda Buhka a rychlá práce mechaniků při povinné zastávce vynesla suverény letošní sezóny opět do čela závodu. Baumann a Buhk si tak dojeli již pro své letošní šesté vítězství.

Druhá posádka českého týmu Mika Vähämäki a Max Nilsson si vybrala smůlu hned v první zatáčce, kdy se dostala do hustého provozu a jejich Mercedes-Benz SLS AMG GT3 se na trati otočil. Skandinávské posádce se navíc otevřely dveře. S jednokolovou ztrátou tak Mika a Max dojeli na devátém místě.

Obě posádky HEICO-GRAVITY CHAROUZ Teamu získaly v neděli potřebné body a české stáji zajistili titul mistrů Evropy ve FIA GT3.

Dominik Baumann: „Před sezónou jsme se s Maxem vůbec neznali a pro závody GT vozů jsme byli velmi mladí. Za ten rok jsme se ale sehráli a vytvořili si přátelství. Max předvedl ve své první sezóně s vozy GT dobrý výkon. Myslím, že moje druhá sezóna také nebyla špatná. Kdo si může říct, že ve své druhé sezóně je mistrem Evropy? Všem v týmu děkuji, byl to senzační rok.“

Maximilian Buhk: „Naše tažení jsme dotáhli do vítězného konce. Tým si výhru zasloužil. Na každém okruhu, který jsme letos s našimi Mercedesy navštívili, jsme byli rychlí. Byl to úžasný víkend. Nebylo to sice dnes lehké, ale i přesto jsme potvrdili naši kondici. Celému týmu děkuji za letošní tvrdou práci.“

Antonín Charouz: „Jsem nesmírně šťastný! Je to pro všechny vynikající výsledek. Po dlouhé době náš tým opět zvítězil v šampionátu mistrovství Evropy. Děkuji našim jezdcům a celému týmu za skvěle odvedenou práci a všem našim partnerům, bez kterých by to nešlo."