Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Webber Vettelovi uhýbat nebude

Webber Vettelovi uhýbat nebude

Australan má stále šanci na vítězstvi v šampionátu.

Mark Webber ve Velké ceně Indie nehodlá obětovat vítězství, aby pomohl svému týmovému kolegovi Sebastianu Vettelovi udržet světový mistrovský titul. Na otázku, zda se bude držet před Vettelem, odpověděl, že ačkoliv jsou jeho šance nyní slabé, není ještě připraven to vzdát.

Australan je nyní na pátém místě v celkovém hodnocení, 63 bodů za svým týmovým kolegou, s možnými 100 body k mání v posledních čtyřech závodech.

"Pokud budu mít tento víkend šanci Velkou cenu vyhrát, půjdu do toho.", řekl ve čtvrtek v Indii. "Matematicky mám šanci (vyhrát šampionát - pozn.). Pokud budu v čele, nikomu uhýbat nebudu."

Webber připustil, že jeho ambicím na titul bude muset být nápomocna smůla pro Sebastian Vettela a Fernanda Alonsa - jako měl například on sám kvůli Romainovi Grosjeanovi v Suzuce. Tehdy s ním měl jezdec Lotusu kontakt hned v prvním kole a Webber následně nemohl dokončit závod lépe než devátý.

"Ano, samozřejmě, Suzuka bolí, ztratili jsme tu hodně bodů. Bylo by hezké ty body teď mít, ale jsou pryč, nedá se nic dělat, takže teď je pochopitelně větší bodové rozpětí než předtím. Vyhrát nějaké závody by rozhodně bylo užitečné, ale pokud budou Seb s Fernandem dokončovat závody jako obvykle, bude těžké ty body získat, ale nikdy neříkej nikdy."

Jezdec Red Bullu je přesvědčený, že Indická Grand Prix, která se konala poprvé v loňském roce, bude Red Bullu RB8 sedět.

"Myslím si, že tady by to mělo být v pořádku. Nejdeme sem s tím, že to bude jako na Monze. Měli bychom být dobří. Musíme zabrat na maximum a vybojovat pole position...  A kolik silných konkurentů budeme mít? Ferrari a McLaren jsou vždycky někde nablízku, v neděli zejména Ferrari. McLareny bývají silné v sobotu, ale na Suzuce nebyly moc silné v závodě, tak nevím."