Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Sergio Perez: Do roku 2013 kritiky umlčet nemůžu

Sergio Perez: Do roku 2013 kritiky umlčet nemůžu

Kolem Mexičanova přestupu k McLarenu vyvstává mnoho otázek.

Sergio Perez je přesvědčen o tom, že nemůže dělat nic proti skepsi, zda je on ten pravý, kdo má nahradit Lewise Hamiltona v McLarenu. Od doby, kdy Mexičan podepsal smlouvu s McLarenem, nepřipsal Sauberu jediný bod.

"I kdybych vyhrál všechny poslední závody, vždy budou existovat otazníky. V příštím roce jdu do nejlepšího týmu, takže budou existovat pořád, dokud budu jezdit za McLaren. To mi nevadí. Můj hlavní cíl je podat stoprocentní výkony, v každém kole a při každé příležitosti, jako dosud."

Peréz trvá na tom, že jeho nadšení nebylo ovlivněno přestupem k McLarenu, i když od doby, kdy to bylo oznámeno, ztratil formu. Při úvahách o posledních závodech Perez řekl: "Bylo to trochu nahoru a dolů, mluvil jsem s Charliem [Whiting] po mém úrazu v Abú Zabí a souhlasil s tím, že to nebyla moje vina... Pořád si myslím, že kdybych měl šanci, udělal bych znovu totéž, bylo správné že jsem se zkusil dostat před [Paula] di Restu. Jinak bych zůstal celý závod za ním. Možná jsem udělal chybu, když jsem se v Japonsku pokusil předjet Hamiltona, ale myslím si, že v některých závodech jsem skončil na lepší pozici, než jsme předpokládali. Cítím, že odvádím dobrou práci, ale z nějakého důvodu se nám nedaří získat konečný výsledek. Budu rád, když budu svému týmu dávat sto procent. Nebylo by vůči němu fér, kdybych podepsal nový kontrakt a pak se do konce sezóny přestal snažit."

Šéf týmu McLaren Martin Whitmarsh dostal v posledních týdnech spoustu otázek o vhodnosti Pereze, ale trvá na tom, že toto partnerství může fungovat. K dalšímu Perezově závodu, kdy se mu nepodařilo zabodovat, Whitmarsh řekl: "Má se hodně co učit, máme před sebou těžkou zimu. Ale já se na spolupráci s ním v příštím roce těším."