Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Posledním dílkem do letošní skládačky je Williams FW35

Posledním dílkem do letošní skládačky je Williams FW35

Stáj z Grove před testy v Barceloně představila svůj vůz.

Williams ráno před zahájením druhé série předsezónních testů Formule 1 na Katalánském okruhu v Barceloně představil svůj letošní FW35. Učinil tak jako poslední, ostatní týmy totiž s novými vozy absolvovaly již první testy v Jerezu.

Stáj z Grove do první série testů nasadila loňský monopost, se kterým se věnovala práci s novými pneumatikami Pirelli. Zároveň také vyzkoušela některé nové díly pro letošní sezónu.

Letošní FW35 je sice evolucí loňského monopostu, podle vyjádření týmu je však 80% komponent nových.

"Vzhledem ke stabilitě pravidel přes zimu jsem spokojený se zlepšením, které jsme na tomto voze udělali," řekl technický ředitel týmu Mike Coughlan.

"Je to lepší, daleko sladěnější vůz Formule 1 než FW34 a já bych řekl, že všichni, kteří se projektu účastní, mohou být na odvedenou práci hrdí."

Přepracování v porovnání s loňským modelem se dočkaly převodovka, zadní zavěšení, chladiče, podlaha, výfuky, karoserie a také nos.

Williamsu se v loňském roce podařilo ukončit sedmileté čekání na vítězství, když právě v Barceloně zvítězil Pastor Maldonado. Ani triumf však týmu nepomohl k lepšímu než osmému místu v Poháru konstruktérů, zbytek sezóny se totiž nesl ve znamení velmi nevyrovnaných výkonů obou jezdců.

Maldonado si svou sedačku udržel i pro letošní ročník, Bruna Sennu však ve druhém kokpitu nahradí Fin Valtteri Bottas.