Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Tréninkům dominovaly Chevrolety

Tréninkům dominovaly Chevrolety

Yvan Muller opět nejrychlejší

Oběma dnešním tréninkům dominovaly podle očekávání vozy Chevrolet a především vítěz úvodních závodů z Monzy Yvan Muller.

V prvním tréninku byli jezdci poměrně dlouho velmi opatrní, protože syrová trať byla po včerejším přívalovém dešti omytá a velmi kluzká. Rychlejších časů tak začali dosahovat až v samém závěru tréninku. Nejrychlejší čas si připsal Yvan Muller, který o 32 tisícin sekundy porazil Gabriele Tarquiniho na Hondě. Třetím nejrychlejším byl Mullerův stájový kolega Tom Chilton, čtvrtý pak Michelisz opět s Hondou. James Thompson s Ladou obsadil páté místo.

V druhém třicetiminutovém tréninku zlepšoval Muller průběžně své časy až nakonec překonal časem 1:44,991 stávající nejlepší čas, který v loňské kvalifikaci zajel Alain Menu. Druhý nejlepší čas zajel Tom Chilton, třetí pak Alex MacDowall. Jezdci Hondy byli opět nejrychlejší ze zbytku startovního pole, když nejlepším z nich byl tentokráte Tiago Monteiro na čtvrtém místě. Tarquinimu patřila příčka pátá.

Nejrychlejším jezdcem Seatu se stal Pepe Oriola, který obsadil osmou příčku, následován Jamesem Thompsonem na Ladě. Do nejrychlejší desítky se vešlo i jedno BMW, tentokráte řízené Tomem Coronelem.