Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Sauber věří v brzké zlepšení

Sauber věří v brzké zlepšení

Tým pokročil s problémy na zadní části vozu.

Sauber je přesvědčen, že učinil pokrok s nestabilitou zadní části vozu, která tým na začátku sezóny brzdila. Sauber minulý víkend na Velké ceně Španělska vyzkoušel nové zadní křídlo, což bylo shledáno jako krok kupředu. Hlavní designér Mat Morris věří, že tým má nyní základ pro další zlepšování.

"Ano, máme pocit že ano.", odpovídá na otázku, zda se stabilita zlepšila. "Ukazují to naše data a také to říkají jezdci, což je pozitivní. Vždycky je dobré, když si vytyčíte nové cíle, převedete je do praxe a ono to pak funguje přesně tak, jak jste očekávali. Je to ale malý krok, musíme dělat další."

Ačkoli piloti Sauberu Nico Hulkenberg a Esteban Gutierrez obsadili ve španělské kvalifikaci pouze 15. a 16. místo, Morris je ve věci rychlosti monopostu Sauber C32 optimistický.

V závodě byl vůz rychlejší, Gutierrez skončil s pouhými třemi desetinami sekundy za bodovou příčkou a Hulkenberg ztratil vážnou šanci na body po incidentu v boxech s Jeanem-Ericem Vergne z Toro Rosso.

"Tempem jsme se přiblížili našim konkurentům, dokonce i v kvalifikaci. Ale je jasné, že nejsme tam, kde bychom chtěli být, a na výkonu auta ještě musíme trvrdě pracovat."

Další zlepšení se očekává příští víkend na Velké ceně Monaka. Tým nadále urputně pracuje na rozvoji.

"Pracujeme teď na mnoha věcech. V této chvíli vyvíjíme více nových dílů, hned jak to bude možné, tak je představíme na trati.", dodává Mat Morris.