Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Marciello přišel o své vítězství ve třetím závodě

Marciello přišel o své vítězství ve třetím závodě

Ze svého prvního triumfu se tak raduje Lucas Auer.

Raffaele Marciello byl vyloučen ze třetího závodu Evropského šampionátu Formule 3 na Brands Hatch a přišel tak o vítězství.

Při pozávodní technické inspekci se totiž zjistilo, že rozsah prvního převodového stupně jeho vozu byl pod minimální povolenou hranicí 12,75 milimetrů.

Marciello položil základ svého vítězství na startu, kdy po dobrém odjezdu záhy překonal z pole position jedoucího Alexe Lynna. Brit se ve snaze získat první pozici zpět roztočil a z druhé pozice klesl.

Manažer týmu Prema Powerteam, za který Marciello závodí, Autosportu řekl: "Zaprvé musím říct, že kontroloři a komisaři jen dělají svou práci. My udělali chybu, když jsme pro dnešní závod dali převody, které používáme v testech (ze starší specifikace vozu). Není k tomu co dodat.

Za sebe musím říct, že jsem rád, že je šampionát spravedlivý jak po sportovní, tak po technické stránce. Na druhou stranu jsem naštvaný, protože jsme udělali chybu."

Rosin také dodal, že tento převodový poměr byl použit jen v Marciellově voze. Jeho kolegové Lynn, Lucas Auer a Eddie Cheever měli správný převodový poměr.

Marciellova diskvalifikace znamená, že své první vítězství v Evropském šampionátu Formule 3 získal Auer, na druhou pozici se posunul Harry Tincknell a třetí místo bere Felix Rosenqvist.