Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Martin Whitmarsh: Peréz předvádí očekávaný pokrok

Martin Whitmarsh: Peréz předvádí očekávaný pokrok

Nový pilot McLarenu se už začíná zlepšovat.

Sergio Peréz začíná projevovat své kvality, pro které si ho v McLarenu vybrali jako náhradníka za Lewise Hamiltona. Mexičan sice v prvních třech závodech získal pro tým jen dva body, ale v Bahrajnu skončil před týmovým kolegou Jensonem Buttonem a v Barceloně ho předběhl dokonce i v kvalifikaci. Whitmarsh se domnívá, že se Peréz, který do McLarenu vstoupil po dvou sezónách v Sauberu, už v týmu usadil, a míří správným směrem.

"Checo ukazuje svoji inteligenci a přirozenou rychlost, kterou jsme u něho viděli už dřív. Jeho sebevědomí roste. Je velmi mladý a relativně nezkušený. Nyní je v těžké pozici a pod tlakem, protože jsme mu nemohli dát dost dobré auto. Má se stále co učit, za Jensonem zaostává deset let, to není rozdíl, který by se dal setřít za noc, ale myslím, že jde správným směrem."

Podle Whitmarshe hraje v Perézův prospěch i to, že má soutěživého týmového kolegu, který je pro něj skvělým měřítkem.

"Jenson je velice soutěživý člověk, ačkoliv vypadá jako pohodář. Nemá rád, když je poražen, takže spolu budou odpovídající a korektní cestou soupeřit. Jenson je obrovské měřítko, profesionál s více než desetiletými zkušenostmi, je velmi inteligentní a rychlý. Pokud se má Peréz se svým nedostatkem zkušeností prosadit a stát se budoucí hvězdou, bude muset svého týmového kolegu porazit, a o to nyní usiluje."