Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Paddy Lowe se brzy připojí k Mercedesu

Paddy Lowe se brzy připojí k Mercedesu

McLaren ho uvolní dříve, pro Mercedes začne pracovat od června.

McLaren Paddyho Lowea propustil dříve, takže se k Mercedesu v roli vrcholového managementu připojí již příští měsíc a nebude muset čekat do roku 2014.

Bývalý technický ředitel McLarenu nejprve očekával, že s Mercedesem začne spolupracovat až po vypršení smlouvy koncem tohoto roku. Nicméně, oba týmy se dohodly dříve, než se předpokládalo. Lowe začne pro Mercedes pracovat 3. června jako výkonný technický ředitel a bude úzce spolupracovat se šéfem týmu Rossem Brawnem a šéfem motorsportu a zároveň výkonným ředitelem Mercedesu Toto Wolffem.

Lowe o svém přestupu říká: "Jsem nadšený, že se stanu součástí velmi talentované a technicky zdatné organizace. Tým již vyrobil zřejmě nejrychlejší vůz této sezóny, zatímco technické výzvy v nových pravidlech pro rok 2014 nám poskytnou příležitost maximalizovat součinnost dostupnou v továrním týmu. To je výzva, kterou si vychutnávám. Spolupracoval jsem s Mercedes-Benz téměř 20 let a hluboce obdivuji fenomenální oddanost této společnosti k Formuli 1. Těším se na mnoho společných úspěchů v příštích letech."

Brawn, který v domluvě s McLarenem také sehrál svou roli, dodává: "Jsem rád, že můžu Paddyho přivítat u týmu a že začneme pracovat společně. Má vynikající úspěchy ve sportu, byl by přínosem pro kteréhokoliv z našich soupeřů. Není žádným tajemstvím, že každý tým má před sebou významné balancování mezi letošním a příštím rokem. Méně zřejmé už je to, že velké změny přijdou i po sezóně 2015 a 2016, ve vývoji nové generace vozů a pohonných jednotek. Pro dosahování dobrých výsledků v těchto podmínkách musí být tým silný do hloubky. Paddyho příchod náš tým posiluje a do budoucna nás dostane do lepší pozice."