Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vijay Mallya: Pravidla pro rok 2014 malé týmy semelou

Vijay Mallya: Pravidla pro rok 2014 malé týmy semelou

Šéf Force India se obává neúnosných finančních nákladů.

Podle šéfa týmu Force India budou změny ve Formuli 1 pro rok 2014 nebezpečné pro malé týmy, a to z důvodu vysokých finančních nákladů, které s sebou přinesou nové motory a s nimi související nové technické předpisy.

Vijay Mallya se obává, že náklady na tyto nové pohonné jednotky "zmáčknou" malé týmy natolik, že budou mít co dělat, aby vůbec přežily.

Na oficiálních stránkách Formule 1 na otázku, zda se náklady na rok 2014 zvýší, odpověděl: " Obávám se, že už je to jisté. Spíše než ke snížení nákladů se jeden dva týmy rozhodly vyhrát za každou cenu, je to pro ně důležitější než udržitelnost tohoto sportu, takže neexistují žádná omezení nákladů, které pořád rostou. Pokud chceme ve Formuli 1 jenom tři nebo čtyři týmy, z nichž každý nasadí 3 auta, tak na to jdeme správně. Ale myslím si, že F1 potřebuje také menší nezávislé týmy, tak by měli všichni hájit i společné zájmy, nejen svoje vlastní.

FIA a FOTA - když ještě fungovaly v plné síle - rozhodly, že je potřeba náklady na Formuli 1 snížit. Ať už držitel obchodních práv, FIA nebo týmy samy, myslím že je nezbytné, aby se všechny zúčastněné strany sešly u stolu a našly schůdné řešení."