Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Williams bude v roce 2014 jezdit s motory Mercedesu

Williams bude v roce 2014 jezdit s motory Mercedesu

Tým se s německým výrobcem dohodl na dlouhodobé spolupráci.

Williams potrvrdil, že v následující sezóně přejde na motory Mercedesu. Partnerství prý bude dlouhodobé. Tým je dosud poháněn Renaultem, a to od roku 2012, kdy přešel od motoru Cosworth. Nyní se rozhodl pro spolupráci s německým výrobcem Mercedes.

Součástí dohody je, že Mercedes bude dodávat i všechny související pohonné jednotky, ale Williams bude i nadále navrhovat a vyrábět svoji vlastní převodovku.

"Jsem rád, že můžeme oznámit novou spolupráci s Mercedes-Benz na rok 2014 i na ty následující.", řekl šéf týmu Frank Williams. "Mercedes-Benz je v tomto sportu jedním z nejúspěšnějších dodavatelů motorů a věříme, že získáme extrémně konkurenceschopný balíček.

Také bych rád využíl této příležitosti a poděkoval Renaultu za jejich trvrdou práci od obnovení naší dohody začátkem roku 2012. Měli jsme spolu silný vztah, zažili jsme mnoho úspěchů, Renault nás poháněl minulý rok na naší vítězné Velké ceně Španělska."

Zástupkyně šéfa týmu Claire Williams se domnívá, že dohoda s Mercedesem je rozhodující pro budoucí úspěch týmu.

"Pro Williams je oznámení této spolupráce skvělá zpráva. Zajištění správného motoru je klíčovým milníkem v realizaci naší strategie pro dlouhodobý úspěch. Těšíme se na spolupráci s Mercedesem při vývoji našeho závodního vozu pro rok 2014."