Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Sauber: Monako zamaskovalo naše zlepšení

Sauber: Monako zamaskovalo naše zlepšení

Tato pecifická trať prý není reálným měřítkem formy týmu.

Podle Sauberu by neúspěšný víkend v Monaku neměl být měřítkem pokroku, kterého tým v uplynulých týdnech dosáhl. Švýcarský tým vydržel těžký start do sezóny 2013, jejich auto se však ukázalo být méně konkurenceschopné, než se po jedné z nejsilnějších kampaní v loňském roce očekávalo.

Nico Hulkenberg ani Esteban Gutierrez v Monaku nebodovali, Němec skončil na 11. místě, o dvě pozice předběhl svého týmového kolegu.

Šéfka týmu Monisha Kaltenborn však trvá na tom, že Sauber od zavedení aktualizací ve Španělsku učinil pokrok, ale specifická trať v Monte Carlu prý nemůže být měřítkem reálné formy týmu.

"Tento závod je velmi zvláštní, proto v něm náš pokrok měřit nemůžeme. Ale důležité je, že změny implementované v Barceloně byly krokem kupředu. Nebyla to velká změna, což jsme ani nečekali, ale byl to dobrý krok."

Kaltenborn také přiznala, že pokrok na voze pro rok 2014 bude ovlivněn množstvím prostředků vydaných na řešení aktuálních problémů.

"Je zřejmé, že je to nevýhodné, protože jsme chtěli dát více prostředků na vývoj reálné výkonnosti, než na překonání problémů, které jsme měli mít vyřešené už na začátku. Není to dobré, ale taková je situace."