Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Jenson Button doufá, že mu déšť pomůže vyhrát

Jenson Button doufá, že mu déšť pomůže vyhrát

McLarenu bude hrát do karet špatné počasí.

Jenson Button věří, že pokud bude na Velké ceně Kanady pršet, bude mít šanci na vítětství.

Třiatřicetiletý pilot vyhrál v roce 2011 v Montrealu v dešti, a je přesvědčen, že mu špatné počasí bude opět hrát do karet, a zároveň připouští, že jejich vylepšený monopost MP4-28 ještě není dostatečně konkurenceschopný na suchu.

"V Monaku jsme neměli zrovna nejlepší výsledky, ale pokud jde o zlepšení výkonu, tak to bylo relativně dobré.", řekl Button. "Máme nějaké nové díly na testování, což je vzrušující, doufejme že nám přinesou to co od nich očekáváme. Což ještě neznamená, že budeme bojovat o vítězství i za sucha. Musíme být připraveni na každé počasí."

Button loni v Kanadě ztratil jedno kolo na svého týmového kolegu Lewise Hamiltona, který závod vyhrál.

"Pro mě to bylo špatné, ale Lewis vyhrál, takže to pro tým dopadlo dobře. Rozhodně teď víme, co ohledně vyvážení vozu tento víkend nedělat! Po Monaku smýšlíme pozitivně, máme pocit že budeme mít dobrý víkend, zejména pokud bude pršet. Můžeme toho využít a získat nějaké dobré body."

Button má radost z nedávného zlepšení McLarenu a stále věří, že je v průběhu roku možné vyhrát Velkou cenu. Nejlepším výsledkem McLarenu bylo letos Buttonovo páté místo ve velké ceně Číny.

"Máme dobrý pocit z toho, že děláme pokroky, jestli vyhrajeme závod nevím, ale když se podíváme na čísla, řekl bych, že bychom měli v tomto roce Velkou cenu vyhrát."